lørdag 9. januar 2010

Livstegn fra Nairobi!

Me beklage at der ikkje har komt någe blogg innlegg di siste dagene, men internettet har vært nere. Men her komme der ein opptatering på ka me har gjort de to siste dagene:

Torsdag:
I dag hadde me vår fyste dag i Soweto (ein av de styste slummene i Kenya), og dette fikk me oppleva på nært hold. Utrolig mange inntrykk som me vil komma tebage te seinere.
På Maisha Mema Club Hous hilste med på lederne og ungene. De ungane som va igjen itte de andre hadde gaatt på skolen va ett nytt "kull", disse ungenane e heilt nye for lederne og me va me å holdt leker med de og gjorde litt skolearbeid. Det va vanskeligt og kommunisera me ungane for de kunne så lite engelsk, men med hjelp av kroppspråk og litt swahili e det løye ka me kan forstå.?

På Klubbhuset varer arbeidsdagen til ca hall 5.
Me har ein privateskorte som fulle oss kver dag fram og tebage til Club Huset på grunn av sikkertheten, han hette Edwin og e like gammel som oss, har selv vært me i Maisha Mema programmet.

Når arbeidsdagen på Klubbhuset er ferdig er det rett hjem til Maisha Mema familien å leke med ungene, mens vi venter på middag som denne kvelden var Ugali med spinat.
Senere på kvelden rigget vi opp film i "penthouse suiten" vår. Der kveldens film var "John Tucker must die" og gafflet inn på mye god frukt og en flaske Cola.


Fredag:
I dag har vi også vært på Club Huset, og me hadde med oss ein del av lekene som me har tatt med oss ner. Florens som sjefen hette på Huset satte veldig stor pris på dette. Me bestemte oss for å ha ein ballong lek med ungene, me har aldrig sitt sånnet oppstyr når någen unger ser ballonger, DE TOG HEILT AV. Men me starta leken (Binde ballongen på benet og tråkke på de andres ballonger så den sprikker) Me konne ikkje forstå koffer någen av jentene som satt seg ner og hjemte ballongen, de begynte å grina viss guttane prøvde å sprekka den. Ein av lederne (Fred) fortalte oss at denne ballongen va akurat som ein bursdags presang eller ein julapresang for ungene. Og då gjekk det opp for oss kor lide disse ungene har.

Seinere på kvelden kjørte taxi sjåføren vår (Matori) oss te Flyplassen, der Marie endlig fikk seg nye kler, og fikk endelig bruke sitt eget undertøy (bagasjen).
















Naa ska me ut aa spise Ethiopisk mat med Signe Elisabeth og Stine :)
Masse kyss og klem fra de dåkk savne <3

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei jenter! Det er så gøy å følge med på bloggen deres! Kan tenke meg at barna satte pris på både leker, klær og ballong-leken:)Må le når jeg tenker på dere som sitter og gafler i dere pommes frittes, he, he! Dere får iallefall prøvd dere på variasjon i matveien. Håper det går bra med magene deres..Kiwi er tingen jenter!
Skal dere undervise barna i noe? venter spent på at dere har debutert som engelsk-lærere!
Gabriel kikka på bildene av barna og sa: Gabriel, Gabriel.Han tror at det er han på alle bildene, he, he:)
Ja, ja ha ein fin kveld jenter!
Masse klem

Anonym sa...

Hei
Kjekt å høre fra dokke.Kos dokke i helga,
hels alle jentene.
Klem mamma på Syre.

ingridtheresemarie sa...

Halllo!! magene bjunne aa kommma seg. har hort at gulerotter og hjelpe saa ska prova det aa kiwi!
me ska undervisa di i engelsk ja, det bler bra ! og ganske saa festlikt! Marie blei heven i det litt i det sist veka,og hu ovelevde!

hehe, festlikt me gabriel! hels masse te an gi an ein kjeeempe klem!!

gla i dokke! klem